G E B R U I K   &  O N D E R H O U D            

V E R S E   M U N T

Een penning is een gebruiksvoorwerp. Het kan gebeuren dat de penning of sleutelhanger kwijt raakt.
Om dit te voorkomen enkele tips:

1. Verwijder het mini splitringetje van de penning. Bevestig de penning gelijk aan het grotere (sleutel) ringetje.

2. Indien je het mini splitringetje eraan wil laten zitten, check goed of het grote ringetje niet ''open'' blijft staan.
Wanneer het grote ringetje open blijft staat, bestaat de kans dat de kleine ring incl. penning eraf glijdt.
Het grote ringetje blijft open staan wanneer deze wat moeilijker is te bevestigen doordat bijvoorbeeld de ring van de halsband of het tuigje wat dikker is.

3. Bevestig de penning aan een karabijnhaak ( zie accesoires). Zo hoeven de ringetjes niet open en kan je ook nog eens makkelijk de penning aan een andere halsband hangen.

4. Bevestig de riem van de hond niet aan de sleutelring van de penning. Dit is onveilig, omdat de ringetjes niet gemaakt zijn om de kracht van de hond op te vangen. Kijk dus goed waar de riem aan vast klikt.

Voorbeeld:Is jouw Verse Munt niet meer zo vers ?


Hieronder wat tips om jouw Verse Munt zo lang mogelijk in topconditie te houden.

Aanslag door water.

Door contact met water zal het verkleurings proces van een versnellen. Vooral zout water (zee water) is schadelijk voor het metaal. 

Mocht je penning toch in contact zijn geweest met water, deze direct met kraanwater afspoelen en goed drogen. 

Ook na flinke regenbui de munt afspoelen en goed droog maken. 

Stap 1: Reinigen

De munten zijn voorzichtig te reinigen. Neem eerst de munt van de halsband, riem of sleutelbos. Spoel het ergste vuil van de munt met water. Was daarna de munt met de hand , met een klein beetje wasmiddel en lauwwarm water.

Gebruik hiervoor het liefst een zacht (microvezel)doekje.
Tot slot dep je de munt droog met een droge doek of keukenpapier.

Gebruik geen schuurspons, dit zorgt voor krassen!


Stap 2: Gebruik de Polish Pad

De gebruikte materialen kunnen na verloop van tijd reageren met de omgeving. Hoe heftig deze reactie is hangt af van de luchtvochtigheid, de temperatuur en het zoutgehalte in de lucht of (zoute zee)water. 

Mocht jouw munt beginnen te verkleuren, aanslag opgelopen hebben of veel doffer zijn geworden dan kun je de bijgeleverde mini ‘Polish Pad’ gebruiken om dit op te lossen. Ook zijn er complete polijst setjes te verkrijgen, voor meer informatie kun je contact opnemen. 

Zorg voordat je de mini ‘Polish Pad’ gebruikt wanneer de munt vrij is van vuil. Leg de schone munt op een stukje keukenpapier en poets de Polish Pad over de munt. Hierbij is een beetje druk op de munt noodzakelijk om goed te polijsten. Na verloop van tijd zie je dat de aanslag en verkleuring verdwijnt en je munt weer begint te stralen. Draai je munt om en herhaal het proces.